Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 07:01
UPD:07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές για δεύτερη ημέρα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο εβδομάδων, μετά την κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ που κατέδειξε ότι ο πληθωρισμός ενδέχεται να επιταχυνθεί στη μεγαλύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών όπως της Canon Inc. και της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν την πτώση, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει το κόστος δανεισμού στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη ξένη αγορά της Ασίας.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,7%, φθάνοντας στις 123,77 μονάδες στις 12:50 μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης, που υποχώρησε χθες 1,1%, σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες δύο ημερών, από τις 20 Φεβρουαρίου. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες σε όλη την περιφέρεια.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,5%, φθάνοντας στις 15.655,75 μονάδες και ο Topix σημείωσε απώλειες 0,7%. Οι απώλειες περιορίστηκαν μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai ότι η Mitsubishi Estate Co. και η Mitsui Fudosan Co. πιθανώς θα ανακοινώσουν κέρδη ρεκόρ τη χρήση που αρχίζει τον Απρίλιο, αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων τους από τις ενοικιάσεις ακινήτων.

Χθες ο Standard & Poor's 500 Index υποχώρησε στη Ν. Υόρκη για τέταρτη ημέρα, μετά την έκθεση του υπουργείου Εργασίας ότι η παραγωγικότητα μειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο, για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών και το εργατικό κόστος αυξήθηκε τα μέγιστα μέσα σε ένα έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα