Συνεργασία Καραμανλή - Αλογοσκούφη για την πορεία των μεταρρυθμίσεων

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 12:13

Συνεργασία με τον Πρωθυπουργό για θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και, κυρίως, για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης, η οικονομία δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως είπε, και ο ρυθμός ανάπτυξης είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη και η απασχόληση βρίσκεται σε καλή πορεία, με την έννοια ότι η ανεργία, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αρχίζει και μειώνεται. Και υπάρχουν και οι εξελίξεις στον πληθωρισμό, οι οποίες, παρά τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου, είναι ενθαρρυντικές, πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της και το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο, όπως γνωρίζετε, την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί και από το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.», συμπλήρωσε ο κ. Αλογοσκούφης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα