Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 12:13

Συνεργασία Καραμανλή - Αλογοσκούφη για την πορεία των μεταρρυθμίσεων

Συνεργασία με τον Πρωθυπουργό για θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και, κυρίως, για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης, η οικονομία δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως είπε, και ο ρυθμός ανάπτυξης είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη και η απασχόληση βρίσκεται σε καλή πορεία, με την έννοια ότι η ανεργία, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αρχίζει και μειώνεται. Και υπάρχουν και οι εξελίξεις στον πληθωρισμό, οι οποίες, παρά τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου, είναι ενθαρρυντικές, πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της και το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο, όπως γνωρίζετε, την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί και από το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.», συμπλήρωσε ο κ. Αλογοσκούφης.