Elan: Στα ύψη οι μετοχές μετά την έγκριση του FDA των ΗΠΑ

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 12:46

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Elan Corp., καθώς η φαρμακοβιομηχανία της Ιρλανδίας και η συνεργάτιδά της, Biogen Idec Inc., κέρδισαν τη στήριξη του FDA των ΗΠΑ, να αρχίσουν και πάλι τις πωλήσεις σκευάσματός τους κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Μετά από διήμερη ακροαματική διαδικασία στο Gaithersburg του Maryland, η συμβουλευτική επιτροπή των γιατρών και των επιστημόνων, ψήφισαν ομόφωνα χθες ότι το FDA πρέπει να επιτρέψει την επιστροφή του σκευάσματος στην αγορά για τη χρήση όλων των ασθενών. Οι μετοχές της Elan σημείωσαν άνοδο 2,35 ευρώ, ποσοστό 21%, φθάνοντας στα 13,65 ευρώ η μία, στις 8:35 π.μ. στο Δουβλίνο.

Το εν λόγω σκεύασμα κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αποσύρθηκε πριν από ένα χρόνο, καθώς η χρήση του συνδέθηκε με σπάνια θανάσιμη μόλυνση του εγκεφάλου. Οι πωλήσεις του σκευάσματος ενδέχεται να υπερβούν το 1 δισ. δολ. ετησίως, σύμφωνα με τους αναλυτές της Deutsche Bank Securities και της RBC Capital Markets, που είπαν ότι εξεπλάγησαν αφού η επιτροπή δεν συνέστησε τον περιορισμό της χρήσης του σκευάσματος με την τελευταία του μορφή. Μετά από αυτήν την απόφαση, το σκεύασμα ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον στο 1/ 4 των 400.000 Αμερικανών που πάσχουν από αυτήν τη νευρολογική ασθένεια, σύμφωνα με την Biogen.

Oι μετοχές της Biogen σημείωσαν άνοδο 9% από τις 6 Μαρτίου και χθες έκλεισαν στα 49,60 δολ. η μία στη Ν. Υόρκη. Σήμερα, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 3,26 ευρώ, φθάνοντας στα 41,25 ευρώ η μία (49,22 δολ.) στη Φραγκφούρτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα