X.A.: Σε νέα υψηλά εννέα μηνών

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 15:05
UPD:15:06
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κλίμα ευφορίας επικρατεί και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που έχει κάνει και τα ξένα μέσα να σχολιάζουν την εντυπωσιακή άνοδό του φέτος. 

Ο Γενικός Δείκτης με κέρδη της τάξης του 1,16% προσεγγίζει τις 776 μονάδες, καταγράφοντας νέα υψηλά εννέα μηνών. Μεγάλοι πρωταγωνιστές και της σημερινής συνεδρίασης είναι οι τράπεζες, με τον δείκτης τους να ενισχύεται 2,64%. Σε διάστημα ενός μήνα ο Γ.Δ. έχει ενισχυθεί 9% και ο τραπεζικός δείκτης έχει κάνει άλμα 16%. 

Οι προσδοκίες για δραστικές κινήσεις στην κατεύθυνση της μείωσης των κόκκινων δανείων, οι σταθεροί ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, σε μία περίοδο κατά την οποία η υπόλοιπη Ευρωζώνη κατεβάζει ταχύτητα, τα σχέδια πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ,  αλλά και οι άκρως ελκυστικές αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών ύστερα από την μεγάλη αιμορραγία την περίοδο της κρίσης, κάνουν τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Ακόμη και η προοπτική των εκλογών βοηθά στην ανάκαμψη των ελληνικών μετοχών, καθώς όπως έχουν επισημάνει επενδυτικοί οίκοι επανειλημμένα, η αγορά ποντάρει σε ένα αποτέλεσμα που θα ευνοήσει την οικονομία, τις επιχειρήσεις και κατά συνέπεια την αγορά. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα