Αγορές: Σινο-αμερικανικές προσδοκίες στηρίζουν την Ευρώπη

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 14:51
UPD:14:57
REUTERS/STAFF

Η αισιοδοξία για μία συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, που θα δώσει τέλος στον εννιάμηνο «πόλεμο» των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, προσφέρει στήριγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντισταθμίζοντας τα επίμονα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία των οικονομιών του ευρώ και αρνητικές εταιρικές ειδήσεις. Υπό τις συνθήκες αυτές επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις στα μεγάλα χρηματιστήρια ανά την Ευρώπη. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,14%, κινούμενος κοντά σε υψηλά οχτώ μηνών. Αρνητικοί πρωταγωνιστές στον δείκτη είναι η Nokia, με πτώση 3%, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε «πώληση» και η Rio Tinto, που ανακοίνωσε σχέδια για πρόσθετες επενδύσεις 302 εκατ. δολαρίων προκειμένου να αναπτύξει το project χαλκού «Resolution» στην Αριζόνα των ΗΠΑ. 

Εικόνα σταθεροποίησης σε Φραγκφούρτη και Παρίσι, με τους δείκτες DAX και CAC 40 να ενισχύονται 0,18% και 0,13% αντίστοιχα, ενώ ελαφρά πτώση παρουσιάζει στο Λονδίνο ο FTSE 100. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,4%, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. 

Η αισιοδοξία των επενδυτών για οριστικό τέλος στον εμπορικό πόλεμο ενισχύεται σήμερα από τις πληροφορίες του Reuters, που θέλουν τις ΗΠΑ να προχωρούν στην πρώτη βασική τους υποχώρηση στις διαπραγματεύσεις, μετριάζοντας τις απαιτήσεις έναντι της Κίνας στο μέτωπο των επιδοτήσεων για τη βιομηχανία. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα