Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές και στα υψηλότερα επίπεδα αυτόν τον μήνα, καθώς η άνοδος δείκτη των εταιρειών που σχετίζεται με τις εταιρείες chip στις ΗΠΑ, τόνωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών για τις εταιρείες ημιαγωγών της περιφέρειας, όπως την Samsung Electronics Co. και την Advantest Corp.

Οι μετοχές της BHP Billiton και της Nippon Mining Holdings Inc., οδήγησαν υψηλότερα τις τιμές των μετοχών του κλάδου, μετά την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του χαλκού στη Ν. Υόρκη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, ο οποίος υπολογίζεται σε δολάρια και αποτελείται από 14 αγορές σε όλη την περιφέρεια, αναρριχήθηκε 0,5%, φθάνοντας στις 127,62 μονάδες, στη 1 μ.μ. στο Τόκυο, και ωθώντας την άνοδο των δύο ημερών στο 1,8%. Ο κλάδος των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, αποτέλεσε περισσότερο από το 1/ 4 της ανόδου του περιφερειακού δείκτη σήμερα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 16.316,86 μονάδες, ενώ ο Topix, αναρριχήθηκε κατά 0,2%. Οι μετοχές της Sony Corp., περιόρισαν την άνοδο του δείκτη, μετά από δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, που έλεγε ότι η εταιρεία θα καθυστερήσει το λανσάρισμα του νέου της βιντεοπαιχνιδιού, PlayStation 3 μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,8%, ενώ o Taiex στην Ταϊβάν, κέρδισε 0,6. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng, σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας και σε ποσοστό 1,1%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 1%, τη μεγαλύτερη, από τον Μάϊο του 2001, ενώ ο Nasdaq αναρριχήθηκε σε ποσοστό 1,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα