Υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου

Καθώς εικάζεται ότι αυξήθηκαν τα αποθέματα των ΗΠΑ για πέμπτη εβδομάδα
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 07:46

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι τα αποθέματά του αυξήθηκαν για πέμπτη εβδομάδα.

Τα αποθέματα του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα 0,7% την εβδομάδα που έληξε στις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με έρευνα. Οι προμήθειες βρίσκονται ήδη στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 1999. Χθες, η τιμή του αργού, αυξήθηκε πλέον του 2%, μετά την άνοδο των συμβολαίων της βενζίνης, στα υψηλότερα επίπεδα φέτος.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου, υποχώρησε 50 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 62,60 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12:22 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, η τιμή του πετρελαίου ήταν 62,65 δολ. το βαρέλι, 14% υψηλότερα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Χθες, τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,33 δολ., ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 63,10 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Μαρτίου. Τα συμβόλαια της βενζίνης για τον Απρίλιο, αναρριχήθηκαν 7%, φθάνοντας στο 1,866 δολ. το γαλόνι, στα υψηλότερα επίπεδα από το κλείσιμο στις 5 Οκτωβρίου και στα υψηλότερα μιας ημέρας από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν περίπου το 10% των παγκόσμιων ποσοτήτων πετρελαίου για την παραγωγή βενζίνης. Η ζήτηση, αυξάνεται μετά του εορτασμού της Memorial Day, αργά τον Μάϊο έως τον εορτασμό της Labor Day, στις αρχές Σεπτεμβρίου,

Σύμφωνα με 15 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, τα αποθέματα την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν 2,5 εκατ. βαρέλια. Οι προμήθειες, την προηγούμενη από αυτήν την εβδομάδα, αυξήθηκαν 335,1 εκατ. βαρέλια, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 1999 και 14% πάνω από τον μέσον όρο πέντε ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα