Toyota, Nissan, Honda: Αύξηση μισθών μετά τα κέρδη ρεκόρ

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 07:57

ΣΤΗΝ αύξηση των μισθών των εργαζομένων τους εντός της χώρας, θα προχωρήσουν τη χρήση που αρχίζει την 1 η Απριλίου, οι τρεις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας, Toyota Motor Corp., Nissan Motor Co. και Honda Motor Co., καθώς η αύξηση των πωλήσεων ώθησε τα κέρδη τους σε επίπεδα ρεκόρ.

Η Toyota, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, θα δώσει στους υπαλλήλους της στην Ιαπωνία την πρώτη αύξηση μετά από πέντε χρόνια, αυξάνοντας τον μέσον όρο του μηνιαίου μισθού κατά 7.900 γιέν (67,2 δολ.) και θα καταβάλει ετήσια μπόνους 2,37 εκατ. γιέν. Η Nissan και η Honda, των οποίων οι πωλήσεις αυξήθηκαν στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, συμφώνησε με τις ενώσεις των εργαζομένων τους στην ικανοποίηση μέρους αιτημάτων.

Η ανάπτυξη των Toyota, Nissan και Honda, ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεών τους στις ΗΠΑ, που τώρα αποτελεί τα 2/ 3 των ετήσιων λειτουργικών τους κερδών. Το 2006, οι εταιρείες επιδιώκουν να επεκτείνουν τις πωλήσεις τους στις ΗΠΑ, με το λανσάρισμα μοντέλων σε αριθμό ρεκόρ.

Η Τoyota, η οποία ξεπέρασε την Ford Motor Co. το 2004, κατακτώντας τη δεύτερη θέση μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο, είναι η μόνη εταιρεία που ικανοποίησε πλήρως τα αιτήματα των εργαζομένων της.

Η Nissan θα αυξήσει τον μηνιαίο μισθό των εργαζομένων της κατά 7.000 γιέν κατά μέσον όρο το επόμενο έτος. Η Honda θα αυξήσει τους βασικούς μισθούς για πρώτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια, κατά 600 γιέν μηνιαίως, σύμφωνα με την ίδια.

Οι μετοχές της Toyota σημείωσαν άνοδο 0,3%, φθάνοντας στα 6.340 γιέν η μία, στις 2:15 μ.μ. στο Τόκυο, ενώ της Nissan υποχώρησαν 0,6%, στα 1.360 γιέν η μία. Οι μετοχές της Honda, σημείωσαν άνοδο 0,7%, φθάνοντας στα 7.180 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα