Μεξικό: Ανάγκη για επενδύσεις 37,5 δισ. δολ. στις πετρελαιοπηγές

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 08:44

ΣΤΗΝ αύξηση των επενδύσεων πρέπει να προχωρήσει η Petroleos Mexicanos, η κρατική εταιρεία του Μεξικό στην πετρελαιοπηγή της Chicontepec, με στόχο την αναπλήρωση των αποθεμάτων που μειώνονται, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Luis Ramirez.

Η Pemex, πρέπει να δαπανήσει 400 δισ. πέσος (37,5 δισ. δολ.) μέσα στα επόμενα 20 χρόνια στην Chicontepec, καθώς η παραγωγή από την Cantarell, που αποτελεί περίπου το 60% του μονοπωλίου, μειώνεται, σύμφωνα με τον Ramirez, που μίλησε σήμερα στους δημοσιογράφους από την Βερακρούζ.

«Η μελλοντική παραγωγή ενεργείας της χώρας, χωρίς καμμία αμφιβολία, θα εξαρτάται από τα αποθέματα της Chicontepec, αλλά και από τα αντίστοιχα στη θάλασσα», είπε ο Ramirez.

Ο Ramirez και ο πρόεδρος του Μεξικό, Vicente Fox, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επιπλέον επενδύσεων για την ανακάλυψη νέων πηγών πετρελαίου, με στόχο την αναπλήρωση των ελλειμμάτων στην Cantarell. H τελευταία, που ανακαλύφθηκε το 1976, περιέχει περισσότερα από 35 δισ. βαρέλια πετρελαίου και προβλέπεται να παράγει 1,9 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως φέτος, 6% λιγότερα, από τα περίπου 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως που παρήγαγε το 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα