Allianz: Στα ύψη τα κέρδη μετά τις επενδύσεις

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 09:10

ΣΧΕΔΟΝ τριπλάσια κέρδη εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ευρώπης, Αllianz AG, αποτέλεσμα των κερδών από τις επενδύσεις και της βελτίωσης των εσόδων της από τις τραπεζικές της δραστηριότητες.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 872 εκατ. ευρώ (1 δισ. δολ.) από 296 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των εταιρείας, που εδρεύει στο Μόναχο. Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των 11 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 984 εκατ. ευρώ.

Ο Michael Diekmann, ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, επέστρεψε το σκέλος της Allianz, Dersdner Bank AG, στην κερδοφορία το 2004 και τώρα αναδιοργανώνει τις ασφαλιστικές δραστηριότητες στην Ευρώπη. Η ασφαλιστική εταιρεία, αγοράζει τις λοιπές μετοχές στο σκέλος της στην Ιταλία, RAS Holding AG, και συγχωνεύει τις πέντε δραστηριότητές της, σε τρεις.

Στο σύνολο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της Allianz, σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 4,38 δισ. ευρώ, λιγότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, για κέρδη ύψους 4,39 δισ. ευρώ. Ο Diekmann, 51 ετών, επανέλαβε στις 8 Φεβρουαρίου την πρόβλεψη για κέρδη 87%, στα 4,3 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Allianz έχουν σημειώσει μέχρι στιγμής μέσα στο έτος άνοδο 7%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 55 δισ. ευρώ. Την ίδια χρονική περίοδο ο δείκτης Bloomberg Europe 500 Insurance, σημείωσε άνοδο 7,3%.

Το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Dresdner Bank, ανήλθαν σε 71 εκατ. ευρώ, μετά ζημίες που εμφάνισε το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα