Bumi: Πουλά ορυχεία άνθρακα αξίας 3,2 δισ. δολ.

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 08:41

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την πώληση των μεγαλύτερων περιουσιακών της στοιχείων, αντί του ποσού των 3,2 δισ. δολ., σε έναν όμιλο, που περιλαμβάνει την PT Renaissance Capital Asia, έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγής άνθρακα της Ινδονησίας, PT Bumi Resources.

Η Bumi συμφώνησε να πουλήσει το 95% της PT Kaltim Prima Coal και το 100% της PT Arutmin Indonesia and IndoCoal Resources Ltd., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του προέδρου της, Ari Saptari Hudaya. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εργοστασίων που θα παράγουν ντήζελ από άνθρακα και σε καλλιέργειες, όπως φοινικελαίου, είπε.

Η Bumi πουλά τις κύριες δραστηριότητές της, μετά τις τιμές του άνθρακα σε επίπεδα ρεκόρ, που ώθησαν τις τιμές των μετοχών της 49 φορές υψηλότερα, τον Οκτώβριο του 2002. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη της Bumi, αυξήθηκαν περισσότερο από 80% πέρυσι, αποτέλεσμα της αύξησης των εξαγωγών της στην Κίνα και σε άλλες χώρες της Ασίας. Ο Hudaya είπε ότι σχεδιάζει να δαπανήσει 1,5 δισ. δολ. σε ένα εργοστάσιο που θα μπορεί να μετατρέπει τον άνθρακα σε ντήζελ, στο νησί Βόρνεο της Σουμάτρα.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Bumi ανεστάλη από το Χρηματιστήριο της Τζακάρτα, εν αναμονή περισσότερων στοιχείων για την εμπορική συναλλαγή. Χθες, σημείωσαν άνοδο 5,4%, φθάνοντας στις 980 ρουπίες η μία και σε επίπεδα ρεκόρ. Η Bumi, είναι συγγενική της Bakrie Group, την οποία ελέγχει η οικογ΄νεεια του υπουργού Συντονισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας της Ινδονησίας, Aburizal Bakrie.

Στον όμιλο των αγοραστών, περιλαμβάνεται η Renaissance Capital Asia's PT Borneo Lumbung Energi. Η Credit Suisse είναι η σύμβουλος της Bumi για την πώληση. Η εταιρεία , επιδιώκει να τονώσει την ανάπτυξη μέσω εξαγορών, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα