Grace: Αίτημα καθυστέρησης καταβολής δανείων

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 08:15

ΤΗΝ καθυστέρηση της καταβολής δανείων ύψους 680 εκατ. δολ., μετά την αποτυχία της να επιστρέψει στην κερδοφορία, επιδιώκει η Grace Semiconductor Manufacturing Corp., η κινεζική εταιρεία κατασκευής chip, συνιδρυτής της οποίας είναι ο γιός του πρώην προέδρου της Κίνας, Jiang Zemin.

Η δεύτερη σε μέγεθος χώρα παραγωγής chip, κατόπιν παραγγελίας, της χώρας, ζήτησε από επτά δανείστριες, συμπεριλαμβανομένης της China Construction Bank Corp., να συμφωνήσουν στην αναδιάρθρωση του χρέους μέχρι τις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με τα πρακτικά μιας σύσκεψης που περιήλθαν στην κυριότητα του Bloomberg News. Κρατική εταιρεία της Σαγκάης, της οποίας προεδρεύει ο συνιδρυτής της Grace, Jiang Mianheng, θα δώσει 190 εκατ. δολ. σε δάνεια μετατρέποντάς τα σε μετοχές, σύμφωνα με τα πρακτικά.

Η κινεζική Grace και η Semiconductor Manufacturing International Corp., που εδρεύουν στη Σαγκάη, είναι μη κερδοφόρες, καθώς η ηγέτιδα της αγοράς, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., οδηγεί χαμηλά τις τιμές της βιομηχανίας, με πιο αποδοτικά εργοστάσια. Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος Zou Shichang, είπε, ότι η ηλικίας πέντε ετών Grace, ανέβαλε σχέδιο για την προσφορά μετοχών μέσω δημόσιας εγγραφής μέχρι το επόμενο έτος, αποτέλεσμα των ζημιών.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις στον οικονομικό διευθυντή της Grace, Daniel Wand δεν βρήκαν απάντηση και παραπέμφθηκαν στην εκπρόσωπο της εταιρείας, Angela Chen, η οποία είπε χθες ότι δεν γνωρίζει για κάποια σύσκεψη. Η ίδια δεν απάντησε σε τέσσερις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε σήμερα στο κινητό της τηλέφωνο, αλλά ούτε και ο Wang απάντησε σε δύο μηνύματα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να σχολιάσει το θέμα.

Στις επτά τράπεζες της Κίνας, που τους ζητήθηκε να δοθεί νέα προθεσμία για την καταβολή των δανείων, περιλαμβάνεται η Shanghai Pudong Development Co. και η Industrial & Commercial Bank of China. Στα πρακτικά της σύσκεψης αναφέρεται, ότι τρεις από τις τράπεζες, έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν αυτήν την πρόταση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα