Lenovo: Μείωση 1.000 θέσεων εργασίας, άνοδος των μετοχών

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 08:53

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Lenovo Group Ltd., της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα μειώσει το 5% του εργατικού της δυναμικού για να οργανώσει τις πωλήσεις και να στηρίξει τους πελάτες της.

Οι μετοχές της Lenovo, σημείωσαν άνοδο 3,25%, φθάνοντας στα 4,175 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στις 11:48 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Η Purchase, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη και αγόρασε το σκέλος προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών της International Business Machine Corp. τον Μάϊο του 2005, είπε χθες ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά περίπου 1.000 υπαλλήλους και θα μεταφέρει κάποια από τα γραφεία της, με κόστος 100 εκατ. δολαρίων.

Το σχέδιο αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα ευρείας κλίμακας της Lenovo για αναδιάρθρωση, από τη στιγμή που ο William Amelio, ανέλαβε τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή από τον πρώην γενικό διευθυντή της ΙΒΜ, Stephen Ward, στις 21 Δεκεμβρίου. Η ανακοίνωση γίνεται 15 μήνες μετά τη δήλωση της οικονομικής διευθύντριας της εταιρείας, Mary Ma, ότι η Lenovo δεν θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων μετά την συγχώνευση με την ΙΒΜ.

Η αναδιάρθρωση θα βοηθήσει την εταιρεία να εξοικονομήσει 250 εακτ. δολ. ετησίως, από το επόμενο έτος και θα φέρει τη Lenovo στα επιθυμητά επίπεδα. Η Ma επισήμανε ότι η μείωση του προσωπικού θα αποφέρει το δεύτερο εξάμηνο του έτους περίπου 100 εκατ. δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους αναδιάρθρωσης, θα προέλθει το τέταρτο τρίμηνο, που λήγει στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, Julie Gottlieb.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα