Μεξικό: 6% η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 09:01

TH μεγαλύτερη αύξηση μέσα σε χρονικό διάστημα 15 μηνών, σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή του Μεξικό τον Ιανουάριο, αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγής αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη των κατασκευών.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 6% τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την άνοδό της κατά 2,7% τον Δεκέμβριο και 3,01% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση. Συνολικά 15 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα σημείωνε άνοδο 3,9%.

Η ταχύτερη ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής δείχνει ότι η οικονομία του Μεξικό, ενδέχεται να αναπτυχθεί πιο γρήγορα το 2006 από το 2005. Το υπουργείο Οικονομίας της χώρας, προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί 3,6% φέτος. Η οικονομία του Μεξικό, η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Λατινικής Αμερικής, αναπτύχθηκε με ρυθμό 3% το 2005.

Η παραγωγή αυτοκινήτων του Μεξικό, αυξήθηκε 23% τον Ιανουάριο, στα 155.291 αυτοκίνητα, σύμφωνα με την Ενωση Βιομηχανιών Αυτοκινήτων του Μεξικό. Στο σύνολό της η βιομηχανική παραγωγή, αυξήθηκε 6,3% τον μήνα και οι κατασκευές 6,6%, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Τα έργα ανακαίνισης των κτιρίων μετά τις καταστροφές των τυφώνων «Stan» και «Wilma», στις ακτές του Κόλπου του Μεξικό, αύξησαν τις κατασκευές τον Ιανουάριο στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα