Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 09:01

Μεξικό: 6% η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

TH μεγαλύτερη αύξηση μέσα σε χρονικό διάστημα 15 μηνών, σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή του Μεξικό τον Ιανουάριο, αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγής αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη των κατασκευών.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 6% τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την άνοδό της κατά 2,7% τον Δεκέμβριο και 3,01% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση. Συνολικά 15 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα σημείωνε άνοδο 3,9%.

Η ταχύτερη ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής δείχνει ότι η οικονομία του Μεξικό, ενδέχεται να αναπτυχθεί πιο γρήγορα το 2006 από το 2005. Το υπουργείο Οικονομίας της χώρας, προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί 3,6% φέτος. Η οικονομία του Μεξικό, η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Λατινικής Αμερικής, αναπτύχθηκε με ρυθμό 3% το 2005.

Η παραγωγή αυτοκινήτων του Μεξικό, αυξήθηκε 23% τον Ιανουάριο, στα 155.291 αυτοκίνητα, σύμφωνα με την Ενωση Βιομηχανιών Αυτοκινήτων του Μεξικό. Στο σύνολό της η βιομηχανική παραγωγή, αυξήθηκε 6,3% τον μήνα και οι κατασκευές 6,6%, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Τα έργα ανακαίνισης των κτιρίων μετά τις καταστροφές των τυφώνων «Stan» και «Wilma», στις ακτές του Κόλπου του Μεξικό, αύξησαν τις κατασκευές τον Ιανουάριο στη χώρα.