ING Ελλάδος: Διάσπαση και μετονομασία Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 11:05

Στα πλαίσια της μετεξέλιξης της συνεργασίας της ING με την Τράπεζα Πειραιώς, πραγματοποιείται στις 17 Μαρτίου 2006 η διάσπαση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων τα οποία διαχειρίζεται η ING Πειραιώς ΑΕΔΑΚ. Η διάσπαση έχει εγκριθεί με την υπ’ αριθμόν 29/634/09.02.2006 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, για τη διασφάλιση και τη διευκόλυνση της διάσπασης ανεστάλη η εξαγορά μεριδίων και η αποδοχή αιτήσεων συμμετοχής για έκδοση νέων μεριδίων των διασπώμενων Αμοιβαίων Κεφαλαίων από τις 13/03/2006 έως και τις 17/03/2006.

Η κατανομή των μεριδιούχων μεταξύ των επωφελούμενων Αμοιβαίων Κεφαλαίων θα πραγματοποιηθεί με βάση το δίκτυο συνεργασίας και εξυπηρέτησης κάθε μεριδιούχου, δηλαδή το δίκτυο πωλήσεων της ING και το δίκτυο πωλήσεων της Τράπεζας Πειραιώς, με το τελευταίο να περιλαμβάνει και το δίκτυο πωλήσεων δια μέσου της ίδιας της Εταιρίας Διαχείρισης. Συγκεκριμένα, οι μεριδιούχοι κάθε διασπώμενου Αμοιβαίου Κεφαλαίου θα διαιρεθούν σε δύο ομάδες, αντίστοιχες με τον αριθμό των επωφελούμενων από τη διάσπαση Αμοιβαίων Κεφαλαίων, σύμφωνα με τα ήδη υπάρχοντα και τηρούμενα αρχεία μεριδιούχων κάθε Αμοιβαίου Κεφαλαίου (μητρώο μεριδιούχων), όπου εξειδικεύεται το δίκτυο προέλευσης κάθε μεριδιούχου.

Η κατανομή της περιουσίας των διασπώμενων Αμοιβαίων Κεφαλαίων σε ισάριθμα με τα επωφελούμενα κεφάλαια μέρη θα γίνει με βάση την αναλογία κατανομής των μεριδιούχων. Θα διασφαλίζει δε ότι η σύνθεση των στοιχείων του μέρους της περιουσίας που αντιστοιχεί σε κάθε επωφελούμενο Αμοιβαίο Κεφάλαιο θα είναι όμοια με τη σύνθεση των στοιχείων της περιουσίας των διασπώμενων Αμοιβαίων Κεφαλαίων, με τις κατά το δυνατό ελάχιστες αποκλίσεις.

Επίσης, η αρχική τιμή των μεριδίων των επωφελούμενων από τη διάσπαση Αμοιβαίων Κεφαλαίων θα είναι ίδια με την αρχική τιμή μεριδίων του κατά περίπτωση διασπώμενου αμοιβαίου κεφαλαίου. Ο αριθμός των μεριδίων των επωφελούμενων Αμοιβαίων Κεφαλαίων που θα περιέλθει σε κάθε μεριδιούχο θα είναι ίσος με το λόγο της συνολικής αξίας εκείνων των μεριδίων του διασπώμενου Αμοιβαίων Κεφαλαίων που ανήκαν στο συγκεκριμένο μεριδιούχο κατά την ημέρα της διάσπασης προς την αξία του μεριδίου του κάθε επωφελούμενου Αμοιβαίου Κεφαλαίου κατά την ίδια ημέρα. Δεδομένου ότι η αξία των μεριδίων παραμένει η ίδια, ο μεριδιούχος διατηρεί κατά την ημέρα της διάσπασης τον ίδιο αριθμό μεριδίων.

Όσον αφορά τη μετονομασία των τεσσάρων αμοιβαίων κεφαλαίων Εξωτερικού, δεν υπάρχει άλλη αλλαγή πλην αυτής του ονόματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα