Zurich Financial: Συζητήσεις για εξαγορά της, στα ύψη οι μετοχές

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 11:10

ΑΝΟΔΟ, έως και 12%, σημείωσαν οι μετοχές της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελβετίας, Zurich Financial Services AG, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal, ότι η St. Paul Travelers Cos. ενδέχεται να αγοράσει την εταιρεία.

Οι μετοχές της Zurich σημείωσαν άνοδο έως 35,75 ελβετικά φράγκα, φθάνοντας στα 337,5 φράγκα η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2001 και στις 9:15 π.μ. στη Ζυρίχη, διαπραγματεύθηκαν στα 327,5 ελβετικά φράγκα η μία.

Η St. Paul, η δεύτερη σε μέγεθος εμπορική ασφαλιστική εταιρεία των ΗΠΑ, βρίσκεται στο αρχικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με την ελβετική ασφαλιστική εταιρεία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Η εφημερίδα, δεν ανέφερε την τιμή της εξαγοράς.

Μια εξαγορά της Zurich Financial, από την St. Paul, θα δημιουργήσει μια εταιρεία με ετήσια έσοδα περισσότερα από 91,6 δισ. δολ., και περισσότερους από 85.000 υπαλλήλους. Η St. Paul, με έδρα τη Μινεσότα των ΗΠΑ, ενδέχεται να χρειαστεί να δανειστεί, για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Zurich Financial, σύμφωνα με την Wall Street Journal. H Zurich Financial είναι μεγαλύτερη της St. Paul με χρηματιστηριακή αξία 33,7 δισ. δολαρίων. Η St. Paul έχει χρηματιστηριακή αξία 29,8 δισ. δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος της Zurich Financial, Daniel Hofmann, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Ο εκπρόσωπος της St. Paul Travelers, Shane Boyd, δεν απάντησε αμέσως στο μήνυμα που δέχθηκε στο γραφείο τους στις ώρες μετά το γραφείο στον τηλεφωνητή του κινητού του.

Τα κέρδη της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 30%, πέρυσι, φθάνοντας τα 3,2 δισ. δολ. από 2,47 δισ. δολ. πέρυσι. Οι μετοχές της Zurich Financial αναρριχήθηκαν 43%, το τελευταίο 12μηνο, έναντι 30% ανόδου των 31 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Insurance Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα