The People’s Trust: Αρωγή σε μικρές επιχειρήσεις

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 12:55
UPD:13:01
facebook.com/thepeoplestrust.org

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Τη δυνατότητα να αντλήσουν δωρεάν κεφάλαια και άτοκα δάνεια έως 10.000 ευρώ παρέχει σε νέους επιχειρηματίες και σε πολύ μικρές υφιστάμενες επιχειρήσεις ο μη – κερδοσκοπικός οργανισμός The People’s Trust, ο οποίος συμβάλλει με τις δικές του δυνάμεις στη μείωση της ανεργίας μέσω της ενίσχυσης της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας.

Το The People’s Trust, που χρηματοδοτείται από το κοινωφελές ίδρυμα Αθανάσιου Λασκαρίδη, από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ξεκίνησε τη λειτουργία του έχει υποστηρίξει, με συνολικά κεφάλαια άνω των 1,4 εκατ. ευρώ, 192 επιχειρήσεις οι οποίες έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 300 νέες θέσεις εργασίας.

Ο οργανισμός υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας οικονομική αρωγή (δωρεάν κεφάλαια ή άτομα δάνεια) μέχρι το ποσό των 10.000 ευρώ την οποία συνδυάζει με υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης όπως συμβουλευτική υποστήριξη, δικτύωση με άλλους φορείς και οργανισμούς που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και πρόσβαση σε επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες και επιταχυντές. Ο οργανισμός υποστηρίζει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νομό Αττικής και από τον περασμένο Σεπτέμβριο και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί ξεπερνούν τις 12.000, κυρίως από νέες επιχειρήσεις και ανθρώπους που αναζήτησαν για πρώτη φορά χρηματοδότηση, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις υφιστάμενων επιχειρήσεων που απευθύνθηκαν στον οργανισμό είχαν δυσκολία πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό. Από τις επιχειρήσεις που έχουν λάβει αρωγή, το 56,2% είναι νεοσύστατες, ενώ το 40,4% έχει δημιουργηθεί από γυναίκες επιχειρηματίες. Ο μέσος όρος ηλικίας των ενδιαφερόμενων που κάνουν αίτηση στον οργανισμό είναι τα 38,5 χρόνια.

Οι επιχειρήσεις που έχει υποστηρίξει το The People’s Trust δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της αγροτεχνολογίας, της εστίασης, των νέων τεχνολογιών, της εκπαίδευσης κ.α.

Τη δράση του The People’s Trust παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη ο γενικός διευθυντής του, Πολ Κίντνερ, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Λασκαρίδη, Αγγελική Κοσμοπούλου, και ο υπεύθυνος του γραφείου της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κουρτίδης



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα