Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές από τα υψηλότερα επίπεδα περίπου δύο μηνών, στα οποία αναρριχήθηκαν. Οι μετοχές της PetroChina Co., οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές του κλάδου της ενεργείας, καθώς υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου, σε συνδυασμό με την ανακοίνωσή της για κέρδη, που αυξήθηκαν λιγότερο των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Singapore Telecommunications Ltd., μετά την πώληση μετοχών της, ύψους 2 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (1,2 δισ. δολ. ΗΠΑ), από την κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης, Temasek Holdings Pte. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Samsung Electronics Co., μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη από τους ημιαγωγούς την τρέχουσα περίοδο θα υποχωρήσουν, έναντι του προηγούμενου τριμήνου.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 325,83 μονάδες στις 12:18 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd. και της SK Corp., κινήθηκαν πτωτικά, καθώς υποχώρησε το πετρέλαιο για τρίτη ημέρα, σε ποσοστό, συνολικά 5,6%.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.

Χθες το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 3,7%, φθάνοντας στα 60,42 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε μία ημέρα, από τις 17 Αυγούστου και φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 10 Μαρτίου. Προσφάτως το πετρέλαιο, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, διαπραγματεύθηκε στα 60,03 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα