China Netcom: Υπερτετραπλάσια κέρδη το 2005

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 09:04

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τέσσερις φορές αυξήθηκαν το 2005 τα κέρδη της China Netcom Group Corp. (Hong Kong) Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης σταθερής τηλεφωνίας της χώρας, μετά την εξαγορά δικτύων από την μητρική της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 13,9 δισ. γιουάν (1,7 δισ. δολ.) ή 2,1 γιουάν ανά μετοχή από 2,7 δισ. γιουάν ή 0,48 γιουάν ανά μετοχή (αναθεωρημένα στοιχεία), πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν στα 87,2 δισ. γιουάν, από 83,5 δισ. γιουάν (αναθεωρημένα στοιχεία).

Η εξαγορά δικτύων από τη μητρική της, China Communications Group Corp., ύψους 12,8 δισ. γιουάν, βοήθησαν την εταιρεία να αυξήσει τα έσοδά της, καθώς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, κερδίζουν σε όγκο νέων συνδρομητών. Επίσης, ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Edward Tian, επεκτείνει τις υπηρεσίες Internet και στοχεύει στις αγροτικές περιοχές, όπου λιγότεροι άνθρωποι έχουν στην κυριότητά τους τηλέφωνα.

Η China Netcom, σχεδιάζει να καταβάλει μέρισμα για το 2005, 46,6 σεντς του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ, από 3,7 σεντς, που είχε διανείμει κατά την προηγούμενη χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα