Bradesco: Αγοράζει την American Express στη Βραζιλία

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 08:45

ΣΤΗΝ εξαγορά των δραστηριοτήτων της American Express Co. στην Βραζιλία, αντί του ποσού των 490 εκατ. δολ., θα προχωρήσει η Banco Bradesco SA, η μεγαλύτερη, μη κρατική τράπεζα, της Βραζιλίας, καθώς ψάχνει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για πιστώσεις ιδιωτών στη χώρα.

Η εξαγορά, θα αυξήσει το μερίδιο της Bradesco στη μεγαλύτερη αγορά πιστωτικών καρτών της Λατινικής Αμερικής, κατά 14%, στα περίπου 9,9 εκατ. πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι λογαριασμοί, θα αυξηθούν κατά 2/3, στα 22,7 δισ. ρεάλ (10,7 δισ. δολ.) από 13,8 δισ. ρεάλ.

Η δραστηριότητα πιστωτικών καρτών της Βραζιλίας, η έβδομη μεγαλύτερη στον κόσμο, έχει αναπτυχθεί τα δύο τελευταία χρόνια με ρυθμό 25% και ετήσιους λογαριασμούς ύψους 129 δισ. ρεάλ το 2005. Ο αριθμός των εμπορικών συναλλαγών με κάρτες, αυξήθηκε στο 1,7 δισ. πέρυσι, από 200 εκατ. το 1994, σύμφωνε μα την εταιρεία ερευνών Ibope Inteligencia, που εδρεύει στο Ρίο ντε Τζανέϊρο.

Η εξαγορά, περιλαμβάνει το σκέλος πιστωτικών καρτών, ασφαλειών, συναλλάγματος και του σκέλους των ταξιδίων της American Express στη Βραζιλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Bradesco, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσθέτει 1,2 εκατ. πιστωτικές κάρτες, στις συνολικά 8,7 εκατ. κάρτες της βραζιλιάνικης τράπεζας.

Η Βραζιλία, η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,3% το 2005, χαμηλότερο του ημίσεως του ρυθμού ανάπτυξης το 2004, που ήταν 4,9%. Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, εκτιμά ότι φέτος η οικονομική ανάπτυξη θα έχει ρυθμό 4%.

Σημειώνεται, ότι η εξαγορά δίνει το αποκλειστικό δικαίωμα στην Bradesco για την έκδοση των πιστωτικών καρτών Centurion στη Βραζιλία για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Σύμβουλος της American Express σε αυτήν την πώληση, ήταν η Goldman Sachs Group.

Οι μετοχές της Bradesco σημείωσαν άνοδο 98 σεντάβος, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 87,38 ρεάλ η μία. Συνολικά, το τελευταίο δωδεκάμηνο, σημείωσαν άνοδο 118%. Με την προσαρμογή τους στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, οι μετοχές, σε επίπεδα δολαρίου ΗΠΑ, σημείωσαν άνοδο 168%.

Οι μετοχές της American Express, υποχώρησαν 25 σεντς, φθάνοντας στα 54,40 δολ. η μία, στις 12:04 μ.μ., στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα