Kookmin: Προς εξαγορά μεριδίου 6,2 δισ. δολ. της Korea Exchange

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 07:12

ΠΡΟΣ την απόκτηση μεριδίου ελέγχου την Korea Exchange Bank, αξίας 6 τρισ. ουόν (6,2 δισ. δολ.) κατά τη μεγαλύτερη εξαγορά της χώρας, οδεύει η Kookmin Bank, η μεγαλύτερη δανείστρια της Ν. Κορέας, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Kookmin επελέγη ως ο προτιμώμενος πλειοδότης από την Lone Star Funds, αφήνοντας πίσως την Hana Financial Group Inc. και την DBS Group Holdings Ltd., της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία, πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Η εξαγορά αποτελεί αντικείμενο έγκρισης των αρμοδίων αρχών της Ν. Κορέας, σύμφωνα με τους ίδιους.

Εξαγοράζοντας την Korea Exchange, τα περιουσιακά στοιχεία της Kookmin, θα αυξηθούν κατά 1/3, στα 280 δισ. δολ., ωθώντας την πάνω από την τοπική ανταγωνίστριά της Standard Chartered Plc, αλλά και το μερίδιό της στην αγορά της Ν. Κορέας. Η Lone Star, με έδρα το Ντάλλας του Τέξας των ΗΠΑ, θα εισπράξει περισσότερα από 3 δισ. δολ. από την επένδυση των 2,5 ετών, το μεγαλύτερο ποσόν από οποιοδήποτε άλλο επενδυτικό κεφάλαιο στην Κορέα.

Οι μετοχές της Kookmin, σημείωσαν άνοδο 3,6% στη Σεούλ. Οι μετοχές της DBS, σημείωσαν επίσης άνοδο σε ποσοστό 1,9% στη Σιγκαπούρη. Την περασμένη εβδομάδα οι μετοχές της DBS, σημείωσαν τις μεγαλύτερης απώλειες μέσα σε πέντε μήνες, μετά την ανακοίνωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Jackson Tai, ότι η τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση μετοχών για να χρηματοδοτήσει πιθανή εξαγορά της Korea Exchange.

H Korea Exchange, η οποία διαθέτει 317 καταστήματα και περιουσιακά στοιχεία ύψους 73 τρισ. ουόν, ελέγχει το 25% της χρηματοδότησης των Κορεατών εξαγωγέων και το 27% της αντίστοιχης των εισαγωγέων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα