Citigroup: Νέο υποκατάστημα στο Πεκίνο, έφθασε τα 12 στην Κίνα

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 12:57

ΝΕΟ υποκατάστημα στο Πεκίνο, καθώς επεκτείνεται στη μεγαλύτερη και ταχύτερο αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, άνοιξε η Citigroup Inc., η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ.

Το υποκατάστημα, με υπηρεσίες ξένου συναλλάγματος σε ιδιώτες και εταιρείες, θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων της τράπεζας στην Κίνα σε 12, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα καταστήματα της τράπεζας, βρίσκονται στην Σαγκάη, το Πεκίνο, την Τιανζίν και στις βόρειες πόλεις Γκουνγκζού και Σενζέν.

Η Citigroup, η HSBC Holdings Plc και άλλες ξένες τράπεζες, αγωνίζονται για πελάτες με περιουσιακά στοιχεία σε συνάλλαγμα ύψους 165 δισ. δολ., στην πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου. Επίσης, επιταχύνουν τις εξαγορές και την ανάπτυξη του δικτύου καθώς προετοιμάζονται για την απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος της Κίνας, στα τέλη του έτους, όταν οι ξένες τράπεζες, θα μπορούν να στοχεύσουν στο 1,84 τρισ. γιουάν των καταθέσεων των ντόπιων.

Η ανταγωνίστρια της Citigroup, HSBC, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων μεταξύ των λοιπών ξένων τραπεζών στην Κίνα, είπε την εβδομάδα που πέρασε ότι θα ανοίξει νέο κατάστημα στην πόλη Χανγκζού. Σήμερα, η HSBC διαθέτει 21 καταστήματα στην ηπειρωτική Κίνα, από τα οποία τα 12 προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες, έναντι έξι, που έχει στην κυριότητά της η Citigroup.

H Citigroup, που ίδρυσε το πρώτο της γραφείο στην Κίνα το 1902, συμφώνησε να αυξήσει το μερίδίο της στην Shanghai Pudong Development Bank Co. στο 20% από το σημερινό 4,203%. Επίσης, η αμερικανική τράπεζα, ηγείται της προσφοράς για την απόκτηση μεριδίου 85% στην κινεζική τράπεζα, Guangdong Development Bank.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, 71 ξένες τράπεζες από 20 χώρες του κόσμου και από διάφορες περιοχές, είχαν δημιουργήσει 238 γραφεία στην Κίνα. Τα περιουσιακά τους στοιχεία άγγιξαν συνολικά τα 84,5 δισ. δολ., με το 2% των συνολικών περιουσιακών τους στοιχείων, να βρίσκονται στην Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα