Ηλεκτρονική Αθηνών: Επιστροφή κεφαλαίου

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 13:07

Την επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της εταιείας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ηλεκτρονικής Αθηνών σε συνεδρίαση του την περασμένη Παρασκευή 24 Μαρτίου 2005, κάνοντας χρήση μέρους της πλεονάζουσας ρευστότητας της.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Ηλεκτρονικής Αθηνών αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 9,31 εκατ. ευρώ, χωρίς την έκδοση νέων μετοχών, αλλά με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,54 ευρώ. με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

Η ενέργεια αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 8,63 εκατ. ευρώ χωρίς την ακύρωση μετοχών αλλά με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,50 ευρώ, με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της, ισόποσου ποσού.

Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της Ηλεκτρονικής Αθηνών θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,13 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο στρατηγικός στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι στο τέλος του 2008 η αύξηση του μεριδίου αγοράς στο 16%, από περίπου 11% που είναι σήμερα, γεγονός που θα οδηγήσει τις πωλήσεις κοντά στα 200 εκατ. ευρώ.

Για το ίδιο διάστημα η διοίκηση έχει θέσει ως στόχο την αύξηση των μετά φόρων κερδών κατά 15%, κατά μέσο όρο, σε ετήσια βάση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η προσθήκη ή μετατροπή πέντε μεγάλων καταστημάτων Mega Stores.

Παράλληλα όμως στους στόχους της Ηλεκτρονικής Αθηνών, της μεγαλύτερης ελληνικής αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα, είναι και η απόκτηση παρουσίας στα Βαλκάνια με αφετηρία τη Σερβία. Στο πλαίσιο αυτό σε σύντομο διάστημα ξεκινά η λειτουργία ενός Megastores Electronica, 2.500 τ.μ., εντός του 2006. Σημειώνεται ότι ήδη η Ηλεκτρονική Αθηνών έχει παρουσία στην Κύπρο κατέχοντας μερίδιο αγοράς 6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα