«Μνημείο πολιτικού αυταρχισμού» η τροπολογία για τους τραπεζοϋπαλλήλους

Ευ. Βενιζέλος: «Η ιλαροτραγωδία των μεταρρυθμίσεων εντείνεται»
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 12:51

«Μνημείο πολιτικού αυταρχισμού και νομικής ανοησίας» χαρακτηρίζει την τροπολογία για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η ιλαροτραγωδία των μεταρρυθμίσεων εντείνεται. Η κυβέρνηση αντί να διδαχθεί από τη διαπίστωση ότι η πρώτη φουρνιά δήθεν μεταρρυθμιστικών νομοθετημάτων αποδείχθηκε ανεφάρμοστη, επιδεινώνει την κατάσταση και προκαλεί την αντίδραση των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας με μια δεύτερη φουρνιά “διορθωτικών” ρυθμίσεων που είναι επίσης ανεφάρμοστες γιατί είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα και προς το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, κυρίως δε γιατί είναι κοινωνικά άδικες, μονομερείς και ταξικές». «Αυτό που γίνεται τώρα για τα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων, θα γίνει για τις ΔΕΚΟ, για το ΤΑΠ ΟΤΕ κ.ο.κ. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι το αδιέξοδο της είναι απόλυτο. Είναι καταδικασμένη να προκαλεί εντάσεις και συγκρούσεις και να ευτελίζει τους βουλευτές της βάζοντας τους να ψηφίζουν διατάξεις ανεφάρμοστες», προσθέτει ο κ. Βενιζέλος .

«Η συγκεκριμένη τροπολογία για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων είναι μνημείο πολιτικού αυταρχισμού και νομικής ανοησίας. Αντιβαίνει ευθέως στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών γιατί παρεμβαίνει σε εκκρεμείς δίκες, παραβιάζει την αρχή της συλλογικής αυτονομίας γιατί καταλύει όρους συλλογικών συμβάσεων, προσβάλλει την περιουσία των υφισταμένων ταμείων παραβιάζοντας το πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και βέβαια αντιβαίνει στις αρχές της ισότητας, αλλά και της οικονομικής ελευθερίας, όχι μόνο γιατί θίγει τα ασφαλιστικά δικαιώματα μιας ομάδας εργαζομένων και δημιουργεί αδικαιολόγητες ανισότητες στο εσωτερικό τους, αλλά και γιατί ευνοεί αδικαιολόγητα συγκεκριμένες τραπεζικές επιχειρήσεις τόσο ως εργοδότριες σε σχέση με τους εργαζομένους τους όσο και ως ανταγωνίστριες σε σχέση με άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Και όλα αυτά φυσικά χωρίς αναλογιστικές μελέτες, στο “κουτουρού”, πράγμα που υπονομεύει την αντοχή και την βιωσιμότητα του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑΜ, την ώρα που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι θέλει να οργανώσει διάλογο για το ασφαλιστικό. Πριν προτείνει τέτοιου τύπου “διαλόγους” η κυβέρνηση, ας οργανώσει έναν διάλογο με τον εαυτό της για να αντιληφθεί που βρίσκεται».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα