ΕΤΕ: Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για επέκταση σε Σερβία, Τουρκία

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2006 11:22

«Η Εθνική Τράπεζα, στην παρούσα φάση, είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το γενικό ενδιαφέρον της για την περαιτέρω επέκτασή της στην αγορά της Σερβίας και της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων και επιλεκτικών εξαγορών στις χώρες αυτές, όπως εξάλλου έχει και στο παρελθόν επισήμως δηλώσει».

Τα παραπάνω επισημαίνει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) σε απαντητική της επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/29/1172071.htm .

Τονίζει ωστόσο ότι «κατά διεθνή πρακτική, οι συμμετοχές σε διαδικασίες πώλησης επιχειρήσεων, δημόσιες ή ιδιωτικές, καλύπτονται από συμβάσεις εμπιστευτικότητας (confidentiality agreements), οι οποίες απαγορεύουν στους συμμετέχοντες να προβαίνουν σε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις σχετικά με τις διαδικασίες αυτές (ακόμη και όσον αφορά την επιβεβαίωση συμμετοχής σε αυτές). Σκοπός των συμβάσεων αυτών είναι να προστατεύονται τα συμφέροντα των μετόχων των υπό μεταβίβαση εταιρειών αλλά και για να αποφεύγεται η διακίνηση - σε πρώιμο στάδιο - πληροφοριών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αισθητά την τιμή των χρηματιστηριακών μέσων (μετοχών ή άλλων μέσων) των συμμετεχόντων στη διαδικασία. Η Εθνική Τράπεζα, κατά πάγια πρακτική, τηρεί τις κανονιστικές αλλά και τις παραπάνω συμβατικές υποχρεώσεις της στο ακέραιο».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα