H&M: Χαμηλότερη των προβλέψεων αύξηση των κερδών το α' τρίμηνο

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2006 11:28

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ αύξηση, 21%, από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Hennes & Mauritz AB, της διαχειρίστριας των καταστημάτων H&M, αποτέλεσμα των ποσοστώσεων στα κλωστοϋφαντουργικά και της υποχώρησης του ευρώ. Ο κρύος καιρός, επηρέασε τις πωλήσεις της εταιρείας τον Μάρτιο.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο έως και τον Φεβρουάριο, αναρριχήθηκαν στο 1,81 δισ. σουηδικές κορώνες (230 εκατ. δολ.) ή 2,19 κορώνες ανά μετοχή, από 1,5 δισ. κορώνες σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 1,86 δισ. κορώνες. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας, έως 3,7%.

Η H&M, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Ευρώπης, είπε, ότι ο ψυχρός καιρός καθυστέρησε την έναρξη της ανοιξιάτικης σεζόν, περιορίζοντας έτσι την ανάπτυξη των πωλήσεων της εταιρείας, που ανοίγει καταστήματα στη Γερμανία και την Πολωνία. Η εταιρεία, σχεδιάζει να ανοίξει το τρέχον τρίμηνο 54 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων και των καταστημάτων στις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ολλανδία.

Οι μετοχές της H&M, υποχώρησαν έως 11 σουηδικές κορώνες, φθάνοντας στις 285 κορώνες η μία στη Στοκχόλμη και ήταν 3,6% χαμηλότερα, στις 285,5 κορώνες η μία, στις 9:08 π.μ., τοπική ώρα. Το 2005, σημείωσαν άνοδο 17%, λιγότερη της ανόδου 27% των μετοχών της Inditex SA, της ιδιοκτήτριας των καταστημάτων με ενδύματα Zara, της κύριας ανταγωνίστριάς της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα