Bayer: Πουλά ομόλογα 2 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Schering

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2006 11:44

ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΑ ομόλογα αξίας 2 δισ. ευρώ, θα πουλήσει η Bayer AG, η φαρμακοβιομηχανία που προσέφερε 16,3 δισ. ευρώ (19,5 δισ. δολ.) για την εξαγορά της γερμανικής ανταγωνίστριάς της, Schering AG, την περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τη χρηματοδότηση της εξαγοράς.

Τα ομόλογα θα ανταλλαχθούν με μετοχές της Bayer τον Ιούνιο του 2009 και θα φέρουν ετήσιο κουπόνι, από 6,25% και 6,75%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Bayer, Werner Wenning έκανε προσφορά για την εξαγορά της Schering της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αντισυλληπτικών χαπιών στον κόσμο, αφήνοντας πίσω την προσφορά της Merck KGaA. Επίσης, ο ίδιος σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει 4 δισ. ευρώ από την πώληση νέων μετοχών, στη χρηματοδότηση της εμπορικής συναλλαγής.

Ο όγκος των ομολόγων που θα εκδοθούν ενδέχεται να αυξηθεί στα 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Bayer. Την πώληση, διαχειρίζονται η Citigroup Inc. και η Credit Suisse Group, οι οποίες θα διαχειριστούν και των πώληση των θεσμικών επενδυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα