Συνδικαλιστικός «εμφύλιος» για το Bobov Dol

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 10:35

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του θερμοηλεκτρικού σταθμού Bobov Dol εναντιώθηκαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικάτων του κλάδου των ορυχείων, τα οποία προσπαθούν να σταματήσουν την πώληση της επιχείρησης στη ΔΕΗ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/30/1172682.htm και να συνδέσουν την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίησή της με αυτή της ομώνυμης επιχείρησης εξόρυξης άνθρακα.

Πιο συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Συνομοσπονδίας Εργασίας «Υποστήριξη», της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας και της συνδικαλιστικής ένωσης «Αλλαγή» στην επιχείρηση έστειλαν επιστολή στον υπουργό οικονομίας και ενέργειας, κ. Ρούμεν Οβτσάροβ, τον εκτελεστικό διευθυντή της Υπηρεσίας Ιδιωτικοποιήσεων, κ. Τόντορ Νικόλοβ και τις κεντρικές τους διοικήσεις, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για «τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από τις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των δύο συνομοσπονδιών στα ορυχεία σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Bobov Dol».

Οι τρεις συνδικαλιστικές ενώσεις αναφέρουν πως είναι κατηγορηματικά αντίθετες στην παρέμβαση των ανθρακωρύχων στα προβλήματά τους. «Τα προβλήματα στους κλάδους της ενέργειας και της εξόρυξης άνθρακα είναι ριζικά αντίθετα και τα προβλήματα στην ενέργεια ας λυθούν από τους ανθρώπους του κλάδου και τα προβλήματα στην εξόρυξη από τους ανθρακωρύχους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα