Προχωρά η δημιουργία του νέου ΤΑXIS

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 10:32

MΕ ΤΑΧΕΙΣ ρυθμούς εξελίσσεται η δημιουργία του νέου Taxis, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας.

Αναλυτικότερα η ΓΓΠΣ προχωράει στην εγκατάσταση 8.300 περίπου νέων σταθμών εργασίας και εκτυπωτών laser σε εφορίες, τελωνεία και υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και δέκα νέων ισχυρών υπολογιστών στο κεντρικό της σύστημα.

Για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια χωρίς να υπάρχει ως σήμερα καμία πρόβλεψη για την αναβάθμιση του παρωχημένου πλέον εξοπλισμού του Τaxis εκσυγχρονίζονται οι τεχνολογικές υποδομές του μέσω της μεταολυμπιακής αξιοποίησης του εξοπλισμού από τον Αθήνα 2004.

Ηδη έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του έργου και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση 5.446 νέων υπολογιστών και 1.198 νέων εκτυπωτών laser σε 193 εφορείες πανελλαδικά.

Συνολικά θα εγκατασταθούν νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και θα ενισχυθεί με υφιστάμενους υπολογιστές και νέους εκτυπωτές η μεγάλη πλειονότητα των εφοριών της χώρας. Επίσης εγκαθίστανται νέοι υπολογιστές και εκτυπωτές σε 70 Τελωνεία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προβλέπεται ότι το έργο της εγκατάστασης του εξοπλισμού θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2006.

Στο μεταξύ στοχεύοντας στην παροχή νέων υπηρεσιών προς τον πολίτη αλλά και προς τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, η ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανέπτυξε κατόπιν αιτήματος της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για την «Παρακολούθηση Ενσωμάτωσης των Κοινοτικών Οδηγιών στο Εθνικό μας Δίκαιο».

Η υπηρεσία πρόκειται να ενταχθεί τις προσεχείς ημέρες στον ιστοχώρο www.gsis.gr .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα