Grupo Mexico: Διαθέτει κεφάλαια 6 δισ. δολ. για εξαγορές

Σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 10:42

ΠΟΣΟΝ έως 6 δισ. δολ., είναι σε θέση να δαπανήσει η έβδομη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής χαλκού στον κόσμο, Grupo Mexico SA, για την εξαγορά εταιρείας, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, Eduardo Gonzalez.

Η εταιρεία, επιδιώκει να κάνει εξαγορές, καθώς οι τιμές του χαλκού σε επίπεδα ρεκόρ, θα τονώσουν τα κέρδη, επεσήμανε ο Gonzalez. Η εταιρεία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει μετρητά ύψους 1 δισ. δολ., για να χρηματοδοτήσει με εξαγορά.

«Το ποσόν κυμαίνεται από 500 εκατ. δολ. έως 5 δισ. ή 6 δισ. δολ., οπουδήποτε στον κόσμο», ανέφερε ο Gonzalez κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, συμπληρώνοντας: «Εχουμε τη δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης στις αγορές με ομόλογα ή χρησιμοποιώντας το νόμισμά μας, που θα είναι οι μετοχές».

Σημειώνεται ότι ο χαλκός, αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 2,484 δολ. η λίμπρα στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στη 1:18 μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης.

Οι μετοχές της Grupo Mexico σημείωσαν άνοδο 62 σεντάβος, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στα 30,76 πέσος η μία, στο Χρηματιστήριο του Μεξικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα