Αποθέματα και οικονομική επιβράδυνση «φρενάρουν» το πετρέλαιο

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 21:57
UPD:22:01
REUTERS/Ernest Scheyder

Το πετρέλαιο έμεινε εγκλωβισμένο στις «συμπληγάδες» των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη και των στοιχείων που έδειξαν αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των τιμών από τα υψηλά του 2019.

Παρ' όλα αυτά, οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής και οι αμερικανικές κυρώσεις σε Βενεζουέλα και Ιράν περιόρισαν τις απώλειες του άλλοτε «μαύρου χρυσού», βρίσκοντας στήριγμα στην πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας.

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε οριακά κοντά στα 67 δολάρια το βαρέλι, έχοντας αναρριχηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση σε υψηλά του 2019, στα 67,38 δολάρια. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε κάτω από τα 57 δολάρια, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε ενισχυθεί στα 57,55 δολάρια.

Τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα, στα 454,5 εκατ. βαρέλια, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2017, καθώς η παραγωγή ανήλθε σε επίπεδα-ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία ενεργειακών πληροφοριών(ΕΙΑ).

Οι ενδείξεις επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας εντείνουν τις ανησυχίες για αντίστοιχη μείωση της ενεργειακής ζήτησης, μην αφήνοντας περιθώρια στις τιμές του πετρελαίου να ανακάμψουν πέραν από τα υψηλά που άγγιξαν αυτή την εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα