Ευ. Τσακαλώτος: Γιατί δεν μπορεί να ισχύει η ρήση «η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική»

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 23:06
UPD:22/02/2019 20:08
SOOC/Alexandros Michailidis

«Τα τέσσερα αυτά χρόνια στεναχωρήσαμε κόσμο, κάναμε λάθη, αλλά καταφέραμε πράγματα που ήταν πολύ δύσκολα να γίνουν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας πως «οι εκλογές όμως δεν κερδίζονται με αυτά. Κερδίζονται με το ποιος έχει το καλύτερο όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος κι εμείς αποδείξαμε ότι το έχουμε».

Σε ομιλία του στην Καβάλα, ο υπουργός Οικονομικών στάθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι «ομολογώ ότι με καίει το θέμα ως μισός Μακεδόνας που είμαι. Όπως η αστάθεια στην περιοχή της Βαλκανικής δεν βοηθάει τη χώρα μας, δημιουργεί φόβους και εντάσεις μέχρι και πολέμους».

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι «ακόμα και η Ν.Δ. έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιό της πρόσωπα που υποστηρίζουν και βλέπουν με θετικό μάτι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δώσαμε λύση σ’ ένα πρόβλημα που καρκινοβατούσε επί χρόνια».

Είπε επίσης ότι «η ρήση “η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική”, δεν μπορεί να ισχύει όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία. Πρέπει να μπούμε και στη θέση των άλλων, πρέπει όλα αυτά να τα καταλάβουμε, να μπούμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε παρακάτω».

Ο κ. Τσακαλώτος περιέγραψε τα τέσσερα διακυβεύματα που σηματοδοτούν τις επόμενες εκλογές.

  1. Η ποιότητα του πολιτικού συστήματος της χώρας
  2. Το κοινωνικό ζήτημα που πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε πολιτικής αλλαγής και συζήτησης σε ολόκληρη την Ευρώπη.
  3. Η ποιότητα και η βιωσιμότητα της ανάπτυξης στη χώρα. Μιλώντας για το χρέος σημείωσε ότι «είναι εξασφαλισμένο για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω του "μαξιλαριού", έχουμε μια συμφωνία για το χρέος, που σημαίνει πως έχουμε χαμηλότερα προγράμματα αποπληρωμής απ’ ό,τι χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία για τα επόμενα 15 χρόνια και αυτό μας δίνει το περιθώριο να έχουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το τι πραγματικά θέλουμε για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτά τα χρόνια να πάνε χαμένα»
  4. Να σταματήσει η άνοδος του ρατσισμού και της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα