Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές για δεύτερη ημέρα, διευρύνοντας τα κέρδη τους στα υψηλότερα επίπεδα 16 ετών. Οι μετοχές των εταιρειών με προϊόντα φυσικής παραγωγής, όπως της BHP Billiton και της Sumitomo Metal Mining Co. σημείωναν τα μεγαλύτερα κέρδη, μετά τα άνοδο της τιμής των μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου.

Οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής chip, όπως της Hynix Semiconductor Inc. κινήθηκαν ανοδικά μετά την άνοδο των τιμών των chip που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης, σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 133,35 μονάδες στις 11:30 π.μ. στο Τόκυο, τη μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 1990. Ο δείκτης χθες, σημείωσε άνοδο 1,5%. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον δείκτη κινήθηκαν ανοδικά, με τον κλάδο των πρώτων υλών, να συμμετέχει στα μέγιστα της ανόδου του.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και τη Ν. Ζηλανδία, ενώ πτωτικά κινήθηκαν αλλού.

Στην Ιαπωνία, ο Νikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 17.384,53 μονάδες, μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών χθες.

Οι τιμές του χαλκού, του αλουμινίου, του ψευδαργύρου και του μολύβδου, έφθασαν στα ύψη χθες σε Ν. Υόρκη και Λονδίνο. Ο δείκτης των έξι μετάλλων, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, αναρριχήθηκε 3,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τις 29 Οκτωβρίου του 2004.

Ο χαλκός σημείωσε άνοδο 4,2% στο Λονδίνο, φθάνοντας στα 5.616 δολ. ο μετρικός τόνος. Το μέταλλο σημείωσε άνοδο 3,4% στη Ν. Υόρκη. Ο χρυσός αναρριχήθηκε 1,3%, φθάνοντας στα 594,30 δολ. η ουγγιά στη Ν. Υόρκη και το νικέλιο σημείωσε άνοδο 4,9% στο Λονδίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα