Triton Container: Ψάχνει για αγοραστή, ενδέχεται να αντλήσει 2,5 δισ. δολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2006 13:40

ΠΡΟΣ πώληση βρίσκεται η Triton Container International Ltd., η ναυτιλιακή εταιρεία κοντέϊνερ που ανήκει στην οικογένεια Pritzker και ενδέχεται να αντλήσει ποσόν έως 2,5 δισ. δολ., σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η Goldman Sachs Group Inc. ψάχνει για αγοραστή για την εταιρεία που εδρεύει στις Βερμούδες, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επειδή το θέμα της πώλησης δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Πιθανοί αγοραστές, ενδέχεται να είναι χρηματιστηριακοί οίκοι, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις στα γραφεία της Triton στο Σαν Φρανσίσκο, δεν βρήκαν απάντηση, ενώ η εκπρόσωπος της Goldman, Andrea Rachman, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η Triton Container με 19 γραφεία διεθνώς διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο στόλο κοντέϊνερ στον κόσμο, με πλοία που μπορούν να ταξιδεύουν με συνδυασμό τραίνων, σκαφών και φορτηγών, όπως αναφέρεται στο Web site της. Η μητρική εταιρεία της Triton Container, η Triton Holdings Ltd., έχει άλλες δραστηριότητες, όπως το leasing αεροσκαφών. Δεν είναι σαφές εάν η μητρική εταιρεία θα αποτελέσει μέρος της οποιασδήποτε πώλησης.

Στις ανταγωνίστριες της Triton Container περιλαμβάνεται η A.P. Moeller-Maersk A/S της Δανίας η οποία διαθέτει περισσότερα από 1 εκατ. κοντέϊνερ και είναι επίσης η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες που μεταφέρουν το 80% του εμπορίου διεθνώς, αύξησαν τους ναύλους, για να καλύψουν τη δίψα των καταναλωτών στις ΗΠΑ για εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών, όπως παιχνιδιών. Οι ασιατικές εξαγωγές, με πρώτη την Κίνα, αυξήθηκαν πέρυσι 13% καθώς οι ΗΠΑ εμφάνισε εμπορικό έλλειμμα ρεκόρ με την περιφέρεια.

Οι ναύλοι αυξήθηκαν από 8% έως 12% ετησίως για τα τρία τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της National Industrial Transportation League, τον περασμένο μήνα.

Η οικογένεια Pritzker με πρώτο τον πρόεδρο της Hyatt Corp. Thomas Pritzker, ελέγχει μια περιουσία πλέον των 15 δισ. δολ., σύμφωνα με την πρόσφατη λίστα δισεκατομμυριούχων του περιοδικού Forbes. Αυτή, περιλαμβάνει μερίδια σε εταιρείες, όπως την Marmon Group Inc. την Royal Caribbean Cruises Ltd. και την TransUnion LLC.

Ο Patriarch Jay Pritzker, πατέρας του Thomas, απεβίωσε το 1999 μετά τη δημιουργία μιας τεράστιας περιουσίας μέσω επενδύσεων, όπως την αγορά του ξενοδοχείου Hyatt House το 1957, κοντά στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, το οποίο μεταμόρφωσε σε μια αυτοκρατορία 200 ξενοδοχείων Hyatt.

Η περιουσία μοιράστηκε μεταξύ των κληρονόμων μετά από μεταξύ τους διαφωνία η οποία έλαβε πέρυσι τέλος, όταν η Liesel Pritzker και ο αδελφός της Matthew, συμφώνησαν να πάρουν από 500 εκατ. δολ. ο καθένας για να λήξει το θέμα που είχε προκύψει με μέλη της οικογένειας ότι ξεγελάστηκαν για την κληρονομιά τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα