Περιορίστηκαν τα κέρδη στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2006 13:56

Περιορίστηκαν τα κέρδη στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές καθώς παρά την άνοδο των εταιριών εκμετάλλευσης ορυχείων και της DaimlerChrysler, οι μετοχές των αερομεταφορέων και της EADS δέχονται πιέσεις.

Κέρδη 2,1% σημείωσε η μετοχή της Xstata, της ιδιοκτήτριας εταιρίας του μεγαλύτερου χυτήριου ψευδαργύρου, ενώ κατά 1,6% ενισχύεται η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας εκμετάλλευσης ορυχείων Anglo American μετά την εκτίμηση της Credit Suisse ότι οι τιμές των μετοχών του τομέα δεν αντικατοπτρίζουν τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης για βασικά μέταλλα.

¶νοδο 1,6% κατέγραψε η τιμή της μετοχής της DaimlerChrysler καθώς η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη πωλεί ποσοστό 7,5% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής βιομηχανίας αεροναυπηγικής EADS.

Η μετοχή της EasyJet υποχώρησε σε ποσοστό 9%, καθώς με την επίσημη λήξη των χθεσινών συνεδριάσεων η ισλανδική εταιρία επενδύσεων FL Group Hf προχώρησε σε πώληση της συμμετοχής της -ποσοστό 16%- στο μετοχικό κεφάλαιο της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους. Απώλειες 1,9% σημείωσε και η μετοχή της Lufthansa. Ο γερμανικός τραπεζικός όμιλος HVB πώλησε μετοχές αξίας 14,1 εκατ. ευρώ του δεύτερου μεγαλύτερου ευρωπαϊκού αερομεταφορέα.

Στις 13 38 ώρα Ελλάδος, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE σημείωνε οριακή πτώση Ο,03% στις 6.003 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX σημείωνε οριακά κέρδη 0,04%, διαμορφούμενος στις 6.011,55 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί σε ποσοστό 0,18%, στις 5.196,47 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα