Ευρωζώνη: Στα υψηλότερα πενταετίας πάλι η ανάπτυξη των υπηρεσιών

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2006 13:21

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα πενταετίας που αναρριχήθηκε τον Φεβρουάριο, αυξήθηκε τον Μάρτιο η ανάπτυξη των ευρωπαϊκών εταιρειών παροχής υπηρεσιών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και των αεροπορικών εταιρειών, καθώς η ανάπτυξη την οποία οδήγησαν οι εξαγωγές, τροφοδότησε την τοπική οικονομία.

Ο δείκτης, που βασίζεται σε έρευνα 2.000 στελεχών σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών στις 12 χώρες της Ε.Ε. που συναλλάσσονται με το ευρώ, διατηρήθηκε στο 58,2, σύμφωνα με την έρευνα της NTC Research, για λογαριασμό της Royal Bank of Scotland Group Plc. Ο δείκτης πάνω από το 50, καταδεικνύει ανάπτυξη.

Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών, όπως η Deutsche Lufthansa AG, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης και η Bank of Ireland Plc αυξάνουν έσοδα και κέρδη καθώς οι εξαγωγές τροφοδοτούν την οικονομία, ενθαρρύνοντας τις επενδύσεις και τις προσλήψεις. Οικονομολόγοι λένε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού τον επόμενο μήνα για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Τριανταπέντε οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από Bloomberg News, προέβλεπαν κατά μέσον όρο ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στο 58,2. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το ευρώ στις 10:18 π.μ. στη Φραγκφούρτη μετά την άνοδό του νωρίτερα στο 1,2285 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα