Nissan: Μπαταρίες για υβριδικά οχήματα

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2006 13:57

Η Nissan Motor Co., που εξαρτάται από την Toyota Motor Corp. για τους κινητήρες υβριδικών οχημάτων, είπε ότι σχεδιάζει νέα εξαρτήματα μπαταρίας, προκειμένου να κλείσει το χάσμα με τις ανταγωνίστριές της.

Ο νέος κινητήρας της Nissan και η μπαταρία λιθίου μπορούν σχεδόν να διπλασιάσουν την επίδοση επιτάχυνσης στα αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρισμό ή με υβριδικές μηχανές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας. Τα εξαρτήματα ενδέχεται να είναι έτοιμα για χρήση μέχρι το 2009, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Mitsuhiko Yamashita.

Αρχικά ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Carlos Ghosn, είχε επιλέξει να μην ακολουθήσει την Toyota και τη Honda Motor Co. στην κατασκευή υβριδικών οχημάτων. Βλέποντας όμως την επιτυχία του μοντέλου Prius της Toyota και των μοντέλων Insight της Honda, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ζήτηση στις ΗΠΑ για αυτοκίνητα πιο οικονομικά σε καύσιμα, αποφάσισε να παρουσιάσει το μοντέλο Altima αργότερα φέτος, χρησιμοποιώντας μέρη της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota.

Οι μετοχές της Nissan, σημείωσαν άνοδο 0,6% φθάνοντας στα 1.399 γιέν η μία στο Τόκυο, μετά την άνοδο του 1,4% που είχαν σημειώσει νωρίτερα. Οι μετοχές της φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 17%, υπερβαίνοντας την άνοδο 5,8% που σημείωσε ο δείκτης Topix.

O ηλεκτρικός κινητήρας της Nissan και οι μπαταρίες λιθίου-ιόντος θα είναι έως 35% μικρότερες και πιο ελαφρές και 30% φθηνότερες από τα συμβατικά συστήματα, σύμφωνα με την ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nissan, με 17.000 ερευνητές στους συνολικά 163.686 εργαζομένους που απασχολεί διεθνώς, προσλαμβάνει 10% περισσότερο προσωπικό στην έρευνα κάθε χρόνο από το 2001.

Η ανάπτυξη των οχημάτων ενδέχεται να αγγίξει το 5% των συνολικών πωλήσεων της προηγούμενης χρήσης ύψους 9 τρισ. γιέν, πάνω από το 4,6% που ήταν πριν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα