Goodyear: Κλείνει εργοστάσια στην Ευρώπη, απολύει 1.500 ανθρώπους

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2006 14:15

ΣΤΟ κλείσιμο εργοστασίων και στην απόλυση 1.500 εργαζομένων στη Βρετανία και την Πολωνία, προκειμένου να περιορίσει τις ζημίες της καθώς οι ανταγωνιστές της έχουν μεταφέρει την παραγωγή σε χώρες με χαμηλότερο εργατικό κόστος, θα προχωρήσει η Goodyear Tire & Rubber Co., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ελαστικών αυτοκινήτων των ΗΠΑ.

Η Goodyear θα κλείσει ένα εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών αυτοκινήτων στην Αγγλία και θα μειώσει την παραγωγή ελαστικών μοτοσικλετών στην Πολωνία, εξοικονομώντας 50 εκατ. δολ. ετησίως, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Το κόστος του κλεισίματος της μονάδας ενδέχεται να ανέλθει σε 115 εκατ. δολάρια.

Η αμερικανική εταιρεία που έχασε 51 εκατ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο, μειώνει την παραγωγή της στην Ευρώπη, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της General Motors Corp. και της Volkswagen AG, πιέζουν τους προμηθευτές τους για τη μείωση του κόστους σε μία αγορά με συνεχή αυξανόμενο ανταγωνισμό. Οι ανταγωνίστριες της Goodyear, συμπεριλαμβανομένης της Continental AG, μετέφεραν την παραγωγής σε χώρες όπως η Ρουμανία και η Goodyear έχει πει κατά το πρόσφατο παρελθόν ότι θα μεταφέρει τη δική της στην Κίνα.

Οι μετοχές της Goodyear που διαπραγματεύονται στη Γερμανία, σημείωσαν άνοδο έως 20 σεντς, ποσοστό 1,7% φθάνοντας στα 11,88 ευρώ η μία στις 11:18 π.μ. στη Φραγκφούρτη. Στη Ν. Υόρκη οι μετοχές της έκλεισαν χθες 1 σεντ χαμηλότερα στα 14,27 δολ. η μία, ωθώντας τη φετινή τους υποχώρηση στο 18% μειώνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 2,53 δισ. δολάρια.

Οι περικοπές, ακολουθούν την πώληση του σκέλους ελαστικών αγροτικών οχημάτων που έκανε το τέταρτο τρίμηνο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξαίρεση 1.200 εργαζομένων από τη μισθοδοσία της. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Robert Keegan, είχε πει τότε ότι θα επιταχύνει τα σχέδια μείωσης του κόστους με τη μεταφορά περισσότερης παραγωγής σε άλλες χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα