Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 10:00
UPD:11:25

Praxis International: «Το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας ακόμα προσπαθεί να αξιολογήσει τις επιπτώσεις της πρόσφατής εξαγοράς της Εθνικής Τράπεζας, ενώ η ροή των ειδήσεων είναι μικρή, γεγονός που μας προδιαθέτει για συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης».

Sarros Securities: «Για σήμερα αναμένουμε ανοδική συνεδρίαση με πρωταγωνιστές τις μετοχές εταιριών που επέδειξαν ικανοποιητικά αποτελέσματα στην χρήση 2005 και δεν απογοήτευσαν τους μετόχους τους. Επιπρόσθετα ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να παραμένει το βαρόμετρο των εξελίξεων στην μικρή ανεπτυγμένη αγορά μας».

Fortius Finance: «Παρά την υποχώρηση της μέσης ημερήσιας συναλλακτικής δραστηριότητας τελευταίως, οι συνθήκες που επικρατούν στα διεθνή χρηματιστήρια, αλλά και οι επιχειρηματικές εξελίξεις συνεχίζουν να κλίνουν υπέρ της διατήρησης της ανοδικής κίνησης του ΓΔ. Επιπρόσθετα, αξιοσημείωτη γίνεται η παρουσία των ξένων θεσμικών στο ΧΑ, οι οποίοι παίρνουν θέσεις σε ολοένα και περισσότερους κλάδους, αποδεικνύοντας εμπράκτως την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων.

»Κατά τη γνώμη μας, η κίνηση του ΓΔ και σήμερα θα εξαρτηθεί από την πορεία του τραπεζικού κλάδου και του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, με τις περισσότερες πιθανότητες να κλείνουν υπέρ του θετικού σεναρίου. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό αναμένεται να στραφεί στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου δεν αναμένονται αλλαγές στο ύψος των επιτοκίων».

Euroxx: «Υψηλότερα κινήθηκε χθες ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους με τον FTSE-80 να ενισχύεται σημαντικά και των τζίρο συναλλαγών να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν θετικές τάσεις, στο σύνολο των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών. Η θέση μας για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς παραμένει αμετάβλητη. Η διατήρηση του καλού κλίματος εξαρτάται, τεχνικά, από ένα κλείσιμο πάνω από την περιοχή των 4.190 μονάδων με υψηλούς όγκους, διαφορετικά μια αντίθετη κίνηση προς τις 4.000 μονάδες είναι πιθανή».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα