Forthnet: Ταχύτερη σύνδεση ADSL

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 14:29

Τα 2,5Gbps έφθασε η χωρητικότητα διασύνδεσης της Forthnet με το διεθνές internet μετά την πλήρη ενεργοποίηση ενός ακόμα ιδιόκτητου ενσύρματου κυκλώματος STM4 (622 Mbps).

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Forthnet, πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική αναβάθμιση της διεθνούς διασύνδεσης της εταιρείας μέσα στο 2006, ενώ υπάρχει ήδη συγκεκριμένο πλάνο για περαιτέρω αναβαθμίσεις με στόχο μέσα στους επόμενους μήνες να ξεπεράσει τα 4Gbps.

Εκτός της διασύνδεσης με το διεθνές Internet, η εταιρεία πρόσφατα επίσης ολοκλήρωσε την αναβάθμιση της διασύνδεσης της με τον κόμβο του A.I.X. (Athens Internet eXchange) για την ανταλλαγή ελληνικής internet κίνησης στα 310 Mbps. Επίσης υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αναβάθμισε και τη διασύνδεσή της με το ADSL δίκτυο του ΟΤΕ (ΟΚΣΥΑ) στα 2 Gbps.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για την περίοδο 2006 - 2009, ύψους 253 εκ €, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ιδιόκτητου δικτύου DSL - που θα αναπτυχθεί ταχύτατα μετά την αναμενόμενη ουσιαστική απελευθέρωση του τοπικού βρόγχου- καθώς και την ανάπτυξη ιδιόκτητης υποδομής μητροπολιτικών δικτύων οπτικών ινών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα