ΥΠΑΝ: Πρόστιμο 25.000 ευρώ στον ΟΤΕ

Για παραπλανητική διαφήμιση της υπηρεσία OTESERVICE
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 14:13
UPD:17:31

Πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 9, του Ν. 2251/94 περί προστασίας καταναλωτή, επιβλήθηκε στην ΟΤΕ Α.Ε., με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου και του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή Θανάση Σκορδά

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΝ, μετά από επώνυμη καταγγελία καταναλωτή που προσέφυγε στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου, διαπιστώθηκε ότι ο ΟΤΕ διαφήμιζε σε έντυπο του υπηρεσία (OTESERVICE) την οποία όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, τελικά δεν παρείχε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο καταναλωτής κατήγγειλε ότι η ΟΤΕ Α.Ε. δεν του παρείχε ως όφειλε τη συνδρομητική υπηρεσία για την οποία κατέβαλε αντίτιμο και αφορούσε την επισκευή της τηλεφωνικής του συσκευής.

Μετά την διαπίστωση αυτή και αφού προηγουμένως ζητήθηκε η άποψη τόσο της ΟΤΕ Α.Ε., όσο και του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας, το υπουργείο Ανάπτυξης, έχοντας ως προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας του καταναλωτικού κοινού, προχώρησε στην επιβολή του παραπάνω προστίμου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα