EETT: Διεθνές συνέδριο για την ευρυζωνικότητα

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 16:31

Συνέδριο με θέμα: «Η Δυναμική της Ευρυζωνικότητας στη Μεσόγειο: Μοχλός για Διεθνή Συνεργασία προς Όφελος της Αγοράς και του Πολίτη» διοργανώνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Μαΐου 2006 στο ξενοδοχείο Astir Palace Βουλιαγμένης.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να τονισθεί η σημασία της ευρυζωνικότητας για την ανάπτυξη της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και για τη συμμετοχή των πολιτών στην Κοινωνία της Γνώσης. Παράλληλα, μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου θα δοθεί η δυνατότητα να αναδειχθεί ο κεντρικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Την έναρξη των εργασιών έχει προσκληθεί να κηρύξει ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής. Επίσης, έχει αποδεχθεί να συμμετάσχει με ομιλία της η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, κα Viviane Reding και έχει προσκληθεί να απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι Ρυθμιστικών Αρχών για τον τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και επενδυτικών φορέων καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, με στόχο να καταγραφούν οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να αναπτυχθεί εποικοδομητικός διάλογος για την ευρυζωνικότητα και ειδικότερα για το Διαδίκτυο και τις εφαρμογές του.

To Συνέδριο θα αποτελείται από τις ακόλουθες τρεις θεματικές Ενότητες:

• «Διεθνής Συνεργασία για την Προαγωγή της Ευρυζωνικότητας», 2 Μαΐου

Στόχος είναι να παρουσιασθούν οι πολιτικές για την προαγωγή της ευρυζωνικότητας σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης οι προοπτικές συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων πλευρών και ανάληψης ρυθμιστικών δράσεων με στόχο την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην περιοχή της Μεσογείου.

• «Αγορά & Τεχνολογία της Ευρυζωνικότητας», 3 Μαΐου

Τη συγκεκριμένη ημέρα θα προβληθούν οι θέσεις κυρίως της αγοράς σχετικά με τη σημασία των ευρυζωνικών υποδομών και των τεχνολογιών για τη διάδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών καθώς και οι επενδυτικές προκλήσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της σχετικής αγοράς.

• «Ευρυζωνικότητα & Κοινωνία Πολιτών», 4 Μαΐου

Η συγκεκριμένη θεματική Ενότητα θα αποτελέσει ένα ‘βήμα’ στην Κοινωνία Πολιτών προκειμένου να προβληθεί η ευρυζωνικότητα ως εργαλείο καθημερινότητας για τον πολίτη, ως ευκαιρία συμμετοχής στην Κοινωνία της Γνώσης και ως εργαλείο ανάπτυξης για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ (www.eett.gr, Ενότητα Δημοσιότητα/ Ημερίδες-Εκδηλώσεις) είναι διαθέσιμες πληροφορίες για το Συνέδριο και Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής. Ακολουθεί προσωρινό Πρόγραμμα του Συνεδρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα