Παρέμβαση της ΕΕΤΤ για τις υψηλές χρεώσεις στα τέλη απόληξης κλήσεων ζητεί η Ε.Ε.

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 17:27

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα που προβλέπονται στο νόμο περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, με τον οποίο μεταφέρεται στο ελληνικό εθνικό Δίκαιο το κοινοτικό νομικό πλαίσιο που έχει προσφάτως τεθεί σε ισχύ.

Αυτό αναφέρεται στην απάντηση της Επιτρόπου αρμόδιας για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Ενημέρωσης, Βιβιάν Ρέντινγκ, σε ερώτηση-καταγγελία του ευρωβουλευτή της Ν.Δ Κώστα Χατζηδάκη, σχετικά με τις υψηλές χρεώσεις στα τέλη απόληξης που υπάρχουν στην Ελλάδα (όταν δηλ. κάποιος καταναλωτής καλέσει από σταθερό τηλέφωνο σε κινητό ή όταν καλέσει από κινητό τηλέφωνο μιας εταιρείας σε κινητό άλλης εταιρείας). Κατά τον κ. Χατζηδάκη, το κόστος για τον καταναλωτή στην Ελλάδα μπορεί να είναι τελικά μέχρι και κατά 50% μεγαλύτερο σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε., ίσως και για τις μισές κλήσεις μέσω τηλεφώνου.

Στην απάντησή της η κ. Ρέντινγκ επιβεβαιώνει ότι το θέμα έχει εντοπιστεί από την ΕΕΤΤ εδώ και πολύ καιρό και υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά ότι η Κομισιόν, ήδη από το 2004, είχε ζητήσει από την ΕΕΤΤ να μειωθούν τα τέλη απόληξης στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει εδώ και καιρό η ΕΕΤΤ για το θέμα αυτό, τονίζει ότι η ρύθμιση της αγοράς τερματισμού κλήσεων σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι ένα ανεξάρτητο θέμα, που αντιμετωπίζεται από την Ανεξάρτητη Αρχή στο γενικότερο πλαίσιο της εθνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες. Μάλιστα έχει στείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετική επιστολή τις θέσεις της, οι οποίες έγιναν δεκτές.

Όπως έγινε γνωστό, σύντομα η ΕΕΤΤ αναμένεται να προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για το θέμα αυτό και να εκδωθούν οι σχετικές αποφάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα