Κανένας κίνδυνος για τις χρηματοδοτήσεις στον τομέα των μεταφορών

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 18:00

Τη δραστική περικοπή των χρηματοδοτήσεων για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών σε 7 δισ. ευρώ (έναντι 20 δισ. ευρώ που είχαν αρχικά προταθεί) στα πλαίσια των δημοσιονομικών προοπτικών 2007-2013 και τις πιθανές επιπτώσεις στην υλοποίηση των τριάντα σχεδίων προτεραιότητας, μεταξύ των οποίων τέσσερα για την Ελλάδα, έφερε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα, μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθάρισε, σύμφωνα με την κα Κράτσα, ότι δεν υφίσταται περίπτωση καθυστέρησης στην πραγματοποίηση των σχεδίων προτεραιότητας στην Ελλάδα αφού τα σχέδια αυτά συγχρηματοδοτούνται ουσιαστικά από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, και η περικοπή των πόρων των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών δεν θα έχει παρά περιορισμένο αντίκτυπο στην ανάπτυξη τους.

Στην ερώτηση της ευρωβουλευτού για την έως τώρα προόδο της υλοποίησης των σχεδίων αυτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαβεβαίωσε την ομαλή εξέλιξη ολοκλήρωσή τους, με δεδομένο ότι η Ελλάδα χρησιμοποίησε τους πόρους των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών για την συγχρηματοδότηση των μελετών, ενώ τα ίδια τα έργα συγχρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα