Σύσκεψη στη ΓΣΕΕ για τις ομαδικές απολύσεις στο Νεώριο Σύρου

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 18:04

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΓΣΕΕ με αφορμή την απόφαση της εταιρείας Νεώριον Σύρου, μέλους του Ομίλου Ταβουλάρη, για την εφαρμογή του νόμου περί ομαδικών απολύσεων (σε πρώτη φάση βρίσκονται υπό απόλυση 83 εργαζόμενοι).

Στη σύσκεψη του προεδρείου της ΓΣΕΕ με το Σωμάτειο Εργαζομένων Νεώριου Σύρου, διαπιστώθηκε ότι η γενικευμένη κρίση στο κλάδο της Ναυπηγο-επισκευαστικής Βιομηχανίας ήδη οδηγεί και σε νέες απολύσεις, αυτή την φορά στα Ναυπηγεία της Σύρου.

Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, «αντί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες της και να στηρίξει παραγωγικά την εγχώρια Αμυντική και Ναυπηγική Βιομηχανία, με την πολιτική της στάση την οδηγεί στον αφανισμό και την απαξίωση».

Η ΓΣΕΕ διαμηνύει πως «δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση ομαδικές απολύσεις και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να υλοποιήσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις της, ώστε να επιλυθεί και να εκτονωθεί η επικείμενη κρίση που θα πλήξει τους εργαζόμενους σε μονάδα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και συνολικότερα την οικονομία της Σύρου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα