ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ: Αύριο η συνάντηση με Χουλιαράκη και Χαρίτση για τη μεταφορά των αποθεματικών στην ΤτΕ

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 12:14
UPD:12:57
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

To θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων δήμων και περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας θα τεθεί αύριο, Τρίτη, επί τάπητος σε συνάντηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η ΕΝΠΕ για το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση με την οποία ουσιαστικά ενισχύεται το «μαξιλάρι ρευστότητας» του υπουργείου Οικονομικών, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησς. 

Από την πρώτη στιγμή η  ΕΝΠΕ έκανε λόγο για «κίνηση πανικού» εκ μέρους της κυβέρνησης και προειδοποίησε ότι θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ. Κατηγορηματικά αντίθετη και η ΚΕΔΕ. 

Μάλιστα πρόσφατα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, υποστήριξε πως ο υπουργός Εσωτερικών είναι αντίθετος με την απόφαση του κ. Χουλιαράκη. Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, ο κ. Χαρίτσης, όπως του είπε, ενημέρωσε σχετικά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής των φορέων, έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 25 Φεβρουαρίου για να μεταφέρουν τα κεφάλαια στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα