Γ. Πατούλης: Ο Αλ. Χαρίτσης διαφωνεί με την μεταφορά των αποθεματικών των δήμων στην ΤτΕ

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 14:57
UPD:15:02
Eurokinissi/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αντίθετος είναι ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, ο κ. Χαρίτσης, όπως του είπε, ενημέρωσε σχετικά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής των φορέων, έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 25 Φεβρουαρίου για να μεταφέρουν τα κεφάλαια στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας.

Με τον τρόπο αυτό μεγαλώνει αισθητά το «μαξιλάρι ρευστότητας», με το σύνολο των διαθεσίμων να υπολογίζεται ότι επαρκεί πλέον για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών για χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο των 2 ετών. 

Από την πρώτη στιγμή η ΚΕΔΕ εξέφρασε την αντίθεσή της και υπέβαλε αίτημα για κοινή συνάντηση με τον κ. Χουλιαράκη και τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, προκειμένου να διατυπωθούν οι αντιρρήσεις, τόσο ως προς τη συνταγματικότητα των σχετικών διατάξεων, όσο και ως προς την πολιτική σκοπιμότητα των ρυθμίσεων, που όπως λέει, αφαιρούν κάθε αυτοτέλεια από τους δήμους» και να ζητηθεί η άμεση ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ. 

H Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) έκανε λόγο για «κίνηση πανικού» εκ μέρους της κυβέρνησης και θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα