Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2006 07:01

ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ από τα υψηλότερα επίπεδα 16 ετών οι ασιατικές μετοχές, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνει το κόστος δανεισμού τη στιγμή που η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της αγοράς εργασίας, τροφοδοτούν τον πληθωρισμό. Οι μετοχές της Honda Motor Co. και της Samsung Electronics Co., σημείωναν απώλειες.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 135,24 μονάδες στις 11:55 π.μ. στο Τόκυο. Χθες, έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 1990. Ο κλάδος των εταιρειών ενεργείας, συμπεριλαμβανομένης της Woodside Petroleum Ltd., κινήθηκε ανοδικά μετά την αναρρίχηση του αργού πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,3% φθάνοντας στις 17.440,22 μονάδες, όπως και ο Topix, επίσης σε ποσοστό 0,3%. Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι γενικοί δείκτες στις αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, την Ταϊλάνδη και τη Ν. Ζηλανδία.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε απώλειες 0,2%, τις πρώτες αυτήν την εβδομάδα. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει τα επιτόκια 15 φορές από τον Ιούνιο του 2004 για να ελέγξει τον πληθωρισμό στη χώρα, τη μεγαλύτερη αγορά των ασιατικών αγαθών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα